Torsdag 8 juni

Hej igen alla rallysportare!

Nu är det dan före dopparedan om man talar julspråk! Imorgon startar det största rallyevenemanget i våra trakter och skogar detta år. Rally-SM 2017 drar igång. En bra och erfaren tävlingsorganisation (många gråhåriga män i den organisationen) lovar mycket gott inför tävlingen. Duktigt och kompetent folk både i den inre staben och framför allt bangruppen som alltid gör ett mycket bra och gediget arbete där ute i de djupa skogarna. Bara att pila sommartid kräver kraft ska ni veta, vintertid, vid gynnsamma vinterförhållanden, så räcker det kanske med att stoppa ner en pinne i en snödriva. Sommartid måste det alltid göras ett hål i marken för att få ner den där pinnen. Så bangruppen gör ett mycket bra och gediget arbete i det tysta inför tävlingen, och även efter tävlingen, då allt ska återställas också.

Hade ett kort samtal med herr Tävlingsledare igår, och han var lugn och inte stressad, så han verkar ha full kontroll så här långt, så det bådar ju också gott inför tävlingen. Imorgon börjar etableringen av alla tävlingsstall på depåytan där vid Gavlerinken. Efter incheckning av de tävlande så ger de sig ut där i naturen för att rekognosera (reka på rallyspråk) samtliga SS två gånger under dagen, för att ha färska noter inför lördagens tävling.

Jag har ju också varit ute och rekognoserat samtliga sträckor, och då med ett mycket dåligt resultat på att hitta dem, samt att åka rätt på sträckorna också. Skämmigast är väl ändå att åka fel på sträckan på I-14, alltså publiksträckan…

I söndags så klarade jag av efter vissa vedermödor då både SS5 och SS6 och SS7 klarades av, så tänkte jag att jag i min rekognosering även skulle klara fotandet på SS8. Var mycket noggrann där i bilen för att verkligen åka rätt på en gång. Och visst hittade jag rätt, men jag kom in till målet först, alltså från fel håll. Då gav jag upp och åkte hem….

Och efter samtal med herr Tävlingsledare, så visade han mig på en bild på var jag ska åka in för att komma till starten på sträckan. Kom faktiskt rätt denna gång, och jag måste åter ge en eloge till alla dessa fina och gästvänliga människor som upplåter sin byväg till rallysträcka mitt i byn…

Här kommer mina bilder, efter återigen vissa funderingar ute i min färd där ute i skogen..

SS8

SS8

SS8

SS8

Härlig sträcka, och som samtligt är avslutningen på den intensiva och spännande kampen där ute i skogen..

Väl mött på lördag, alla härliga och duktiga deltagare, samt även alla fans och underbara publik till ett mycket härligt rallyevenemang!

Rapport kommer imorgon också.

Var rädda om varandra och ladda verkligen för en trevlig rallyhelg nu!

Hälsar Glenning.

 

 

Posted in Glennings ord 2017.