Fredag 9 juni.

Hej alla glada rallyvänner, och alla andra då också så klart!

Nu börjar Gävlestad fyllas av alla dessa spännande och häftiga rallyekipage som ska tävla om de viktiga SM-poängen och FM-poängen under den mycket kommande intensiva lördagen.. Tycker också det är lite märkligt att tävlingen kallas en 1-dagars tävling, då många inblandade redan på torsdagen anländer till tävlings staden, då jag såg ett foto från Anne-Mo Friberg då hon har fotat ett rallyekipage från sitt hotellfönster, som redan anlände torsdagskväll. Liksom hon också då så klart. Men visst, tävlingen går under en dag….

Man jobbar febrilt in det sista i tävlingsorganisationen för att få en lyckad och trevlig tävling för alla deltagare också. Det blir inte många timmars sömn denna natt för många, för här kommer det verkligen att läggas den sista handen på att få allt på plats.

Detta blir också en liten speciell tävling ur SM-perspektiv, då man då normalt har servicen på samma ställe under hela tävlingen. För eftersom det blir så många mil med transport och SS, så krävs det ett tankningsuppehåll före SS1, samt att servicen sedan måste flytta sig till efter SS2, för att kunna fylla på bränsle och serva bilen. Därefter sker all service vid Gavlerinken

Själv har jag ju varit ute i skogen och ”rekat” på mitt förunderliga sätt, för att kunna fota alla sträckor och kunna ge ett liten rapport där från skogen. Efter stora vedermödor i vanlig ordning då också. Så det här med att läsa karta och komma överens med den är tydligen inte min starkaste sida. Tur att vi då har personer som herr Stigfinnare i klubben, han verkar ju kunna varenda skogsväg i regionen.

Själv kan jag berätta om att efter mina stora vedermödor i fredags att hitta två sträckor, så när jag kom hem och tömde postlådan, så låg där en broschyr med en stor text på framsidan ”Snart kan du inte köra fel”, kände mig lite utpekad där, men vi får hoppas att utsagan är sann…

Här kommer två foton från sista SS8, och ser ni tävlande dessa vyer så har ni snart kommit i mål och åter gjort en mycket fin prestation som med den svåra tekniken att använda gas, broms och ratt som förare, och som co-driver verkligen kunnat ge rätt information till föraren och som gjort er till vinnare. Jag tycker alla som kommer i mål är vinnare. För detta är en tuff sport.

Spännande dag för alla inblandade alltså, deltagare, tävlingsledning och publiken! Väl mött till en häftig Rally-lördag, och må bästa ekipagen vinna i sina klasser!

Sköt om er och var rädda om er där ute i skogen och på vägarna imorgon!

Hälsar Glenning.

Posted in Glennings ord 2017.