Tisdag 6 juni.

Hej alla härliga Rallyälskare!

Nationaldagen idag, och nu när jag skriver detta så är det bara två dagar kvar innan det häftiga rallyäventyret drar i gång i vår vackra trakt. Fredagen inleds med anmälan samt besiktning av alla tävlingsekipage och deras säkerhetsutrustning. Samtidigt är alla deltagare ute i skogarna på alla tävlingssträckor för att läsa in noterna inför tävlingen. De memorerar alla sträckorna i sina anteckningar för att kunna köra på max under tävlingen.

Själv var jag ute på måndagen för att kolla in publiksträckan, SS5 och SS6, som ju körs två gånger under lördagen. Och om jag någonsin hade känt mig jättesäker på att hitta till en tävlingssträcka nu, så var det vid detta tillfälle. Jag kunde inte missa detta tyckte jag. Jag tittade inte ens på kartan innan jag startade hemmavid (jo det gjorde jag trots allt). Och visst hittade jag rätt, så sinnet blev lika ljust som de vackra solstrålarna där utanför bilen.

Och efter den sedvanliga felkörningen då, jag tappade bort mig på sträckan, och insåg att jag var på fel spår då jag passerade E 16 ovan (trodde jag, det var egentligen E 4 jag passerade) och slutligen kom fram till Högskolan så förstod jag att det gått galet igen med kartläsandet. Bara att ta omtag och starta om sträckan igen, hade ju inte mött några människor heller, så det kändes lugnt att ge sig ut på ett andra varv utan att behöva skämmas.

Sträckan är inte så lång, men den bjuder på några mycket härliga rallysvängar i början av sträckan, här kommer det verkligen att bli bilåka av…

SS5 och SS6.

SS5 och SS6.

SS5 och SS6.

SS5 och SS6.

Och som sagt, bara två dagar kvar till det häftiga evenemanget och fartfesten där ute i den grönskande och vackra naturen. Ny rapport kommer imorgon.

Var rädda om er!

Hälsar Glenning.

Posted in Glennings ord 2017.