Onsdag 7/2 2018.

Hej alla glada rallyvänner!

Idag skulle det då göras, besök och bilder från den svårhittade SS4 var ju planen. Vaknade med ångest denna morgon, och låg kvar en stund i sängen, för så länge jag låg i sängen så hade ju inte den svåra färden börjat….

Nåväl kom dock iväg under fm och på min färd därefter E4 fick jag se en örn sitta i en trädtopp, en mycket mäktig syn, och kanske ett gott omen för min fortsatta irrfärd där på skogsvägarna i norr. Och bara för att inte börja med ett irritationsmoment så stängde jag av bilradion redan på E4:an, minns gårdagen…

Fast jag åkte där igår så höll jag på att missa byvägen ut i den djupa skogen, nåväl, jag behövde bara backa några meter denna gång. Transportsträckan är smal upp till byn och SS-sträckan, så det gäller verkligen att vara uppmärksam på mötande trafik.

Åkte igenom byn (rätt by denna gång) och åkte ut till den mest logiska vägen vi pratat om dagen innan. Blev dock lite tveksam då jag inte såg någon markering av vare sig avlysning eller markering av startlinjen. Då jag kommit ut en bit i den djupa skogen så kom då som vanligt tvivlet på att jag var på rätt väg.

Och efter ett möte på denna smala väg med en skåpbussförare, då han snällt backade tillbaka till en plogficka, så tackade jag honom och frågade om detta skulle köras rally på denna väg, javisst svarade han men det är inte förrän den 10 februari. Jag hade kunnat hoppat ur bilen och kramat honom då. Jag blev gladare än ett barn på julafton vid detta besked. Jag var rätt!!!

Dessutom en otroligt fin och rolig tävlingssträcka, här kommer alla tävlande att gilla sträckan då den innehåller det mesta, och i botten på vägen är det verkligen is, här blir det verkligen bilåka för hela slanten! Temperaturen då jag var där uppe i skogen var -10 och ett strålande solsken. Hemma i Sandviken var temperaturen -6 då jag kom hem.

I början på denna häftiga SS4.

Till och med skogen böjer rygg för den ståndande ståtliga Vinterpokalen.

Mycket snötyngda furor står där efter tävlingssträckan.

Åkte så hem efter denna tripp där i skogen och mådde mycket bra då jag äntligen hade träffat sträckan. När jag kom ut på E4:an så satte jag på bilradion med ett leende och började lyssna på Vinyl FM igen..     Fick även se en älg stå och tugga på ett träd där utanför viltstängslet på färden hem. Ibland är verkligen livet trivsamt.. Skansen på nära håll denna dag alltså…

Vill också ge ett stort tack till herr tävlingsledare då han hjälper mig att lägga in mina foton i arkivet på hemsidan från min kamera, minneskortet ni vet. Fler rapporter kommer inför tävlingen  under de dagar som är kvar. Ha det gott!

Hälsar Glenning

 

Posted in Glennings ord 2018.