Måndag 22/1 2018.

Hej alla rallyfrälsta!

Jag tycker veckorna går så fort nu, nästan svårt att hinna med det lilla jag behöver göra nu i det vardagliga livet. Något jag förundras över på min stresshöjande färd från det Fagra Lövbacken sker då på jakten efter de där tävlingssträckorna jag ska hitta där långt borta i norr, så är det att så många människor vill bo så långt bort. Jag menar, från det Fagra Lövbacken till Jädraås tar det 40 minuter med bil. Det lilla samhället där uppe i de djupa skogarna har ju ingen samhällsservice. Ingen sjukvård, ingen mataffär, ingen post (det har ju nästan inte vi heller i den stora staden) inget systembolag och dessutom såg jag att möbelaffären var tömd och stängd nu också däruppe.

Jag har ju klarat av rekognoseringen av SS1 och SS2. Med hyfsat resultat ur Glennings perspektiv. Bara ett nödsamtal till herr stigfinnare på SS1, vilket jag tycker är strålande.

SS2 är något längre än SS1, och det är mycket snö däruppe. Dessutom kommer det att gå mycket fort där på sträckan mellan de snötyngda furorna och höga snövallarna då vägen är mycket rak bitvis också. Här blir det verkligen bilåka. Dessutom har skogsbolaget även grusat sträckan för att timmerbilarna ska kunna ta sig fram, vilket innebär att det verkligen finns is i botten på vägen.

Det här vittnar om att vi verkligen får njuta av ett härligt vinterrally igen! Samtliga bilder nedan från SS2.

Denna vecka ska jag klara av rekognoseringen av SS3, och jag bävar mig lite för det, okänd mark igen och dessutom tävlingens längsta sträcka… Men då jag träffade herr stigfinnare själv i slutet på förra veckan så sa han att det var bara att ringa vid problem. Skönt med en jourhavande stigfinnare då jag befinner mig långt därute i skogen.

Fler bilder och rapporter kommer under veckan. Ha det gott!

Hälsar Glenning

 

Posted in Glennings ord 2018.