Fredag 2 juni.

Hej alla Rallyvänner!

Idag har Glenning gett sig ut i den stora världen igen, och då förslagsvis i skogarna i gränslandet mellan Gästrikland och Dalarna. Och vis av erfarenheten då mina kartläsarkunskaper inte är de bästa, så tankade jag bilen full innan start från Sandviken…

Vet inte vad som sker i kroppen då jag kommer ut där på vägarna och ska hitta herr Stigfinnares SS-sträckor långt där borta från mammas trygga hemmagata. SS1 var jag mycket tveksam till länge, om jag kommit rätt för att fota något från sträckan. Att då dessutom möta fordon i full fart på denna grusväg kände inte OK. Dessutom kom det en mötande traktor där ute i skogen, med något stort hängande jordbruksredskap där bak. Då var det verkligen trångt om saligheten kan jag lova, då jag själv inte heller sitter i en liten Fiat. Tror dock att jag hamnade rätt på sträckan trots allt.

Målet för dagen var att även besöka SS2 vid denna tripp. Och som vanligt kom mina dåliga kartläsarkunskaper till korta igen då. Tror jag är den enda som kört fel två gånger i det lilla samhället Horndal, vid mitt sökande efter SS2…

Men till min förtjusning så hittade jag rätt, utan att behöva ringa herr Stigfinnare.. Fast ni ska veta att det fanns många tveksamheter under vägen fram till sträckan. Jag åkte hela sträckan, för jag insåg att det var närmaste vägen hem också. Och vilken sträcka alltså, det här är rallyväg på hög nivå! Kurvigt, korta snabba rakor, dolda kurvor bakom krön, så jag tror denna SS kommer att bli mycket utslagsgivande, trots den korta sträckan av 8 km.

Jag har fotat på bägge sträckorna, och bilder kommer i helgen, då jag tar hjälp av herr Tävlingsledare, att hantera dessa foton i den förunderliga IT-värld som jag bara står förundrad inför..

Jag återkommer i helgen, förhoppningsvis redan i morgon, med bilder och mer reportage.

Sköt om er och var rädda om varandra.

Hälsar /Glenning

Posted in Glennings ord 2017.