Fredag 19/1 2018.

Hej alla rallyälskare!

Denna vecka har jag rekognoserat SS2. Och jag måste erkänna att pulsen redan vid start hemma börjar att gå upp, för dessa irrfärder långt där borta i de djupa skogarna sätter igång mitt stresspåslag. Och då det är långt bort till dessa SS, samt att även hitta på dem, gör ju att mitt stresspåslag hinner öka väldigt mycket innan jag har nått aktuell sträcka.

Även denna gång missade jag startplatsen, men kunde korrigera detta med nya foton då jag insåg mitt misstag. Väldigt mycket snö i dessa trakter för sträckan också. Över meterhöga snövallar bitvis därute i den snötyngda skogen.

Fortfarande mycket bred väg om man jämför med SS1, men att möta en timmerbil i mitt fall då, så skulle ju vägen inte räcka till, vilket också är ett stresspåslag där ute i skogen. En lång bit på inledningen av sträckan har dessutom en skogsmaskin kört på vägen, vilket gjort vägen till en sämre ”kullerstensväg” och verkligen testade stötdämparna på bilen och mina njurar. Så det var bra med dessa vägbyten, för då jag stannade vid dessa byten vid min tvekan om färdriktning, så hann ju njurarna lugna ner sig. Då jag nämnde detta för herr stigfinnare sa han att det problemet nu bör vara borta efter det senaste snöfallet och efterföljande plogning.

De två fotona visar dels starten på SS2, samt foto två en bit in på sträckan.

Denna sträcka kommer verkligen att inbjuda till bilåka, Själv kom jag upp i drygt 50 km/timmen, och då får man väl plussa på drygt 100 km/timmen till då de potenta tävlingsekipagen tar sig an sträckan.

Fler rapporter kommer inom den närmaste tiden. Ha det gott!

Hälsar Glenning

Posted in Glennings ord 2018.